What if we we’re all connected

Wij leven in een bijzondere tijd. Bijzonder door alle veranderingen, mogelijkheden, gevaren, angsten en kansen. In de media komen vooral de nadelen, de angst en de mogelijke gevaren voor ‘de ander’ in de huidige tijd
aan bod. Daar tegenover staan de mensen die juist de kansen willen belichten en die pleiten voor een ruime geest en een ruim hart voor de ander. Soms lijkt het alsof je alleen vóór of tegen kunt zijn, bang of juist ruimhartig.

Met dit fotoproject willen we laten zien dat we boven deze uitersten in standpunten uit kunnen stijgen. Dat ‘de ander’ een vanzelfsprekendheid in ons leven is omdat we altijd al verbonden zijn en zijn geweest. Van de eerste bezoeker/deelnemer hebben wij met de polaroidcamera een portretfoto gemaakt. De tweede bezoeker hield het portret van de eerste bezoeker in zijn/haar hand op het moment dat wij een volgend portret maakten. De derde bezoeker hield het portret van de tweede bezoeker vast (die het portret van de eerste bezoeker vasthield) en zo zijn wij twee dagen door gegaan. De foto’s werden naast elkaar gehangen en de verbindingslijn van foto’s groeide per bezoeker.