Over Marjon

Mijn naam is Marjon Velsink en ik ben de Blauwe Dame. Ik hou van het spanningsveld tussen tekst en beeld en kan daar bij het illustreren mijn hart aan ophalen. Als Blauwe Dame maak ik met veel plezier en gedrevenheid illustraties. Daarnaast geef ik ook vorm aan boeken, zowel wat tekst als inhoud betreft. Ook zet ik met enige regelmaat fotoprojecten op.

Het uitgangspunt bij al mijn werk ligt niet bij de directe en zichtbare werkelijkheid. Die kunnen we tenslotte allemaal zien en beter dan dat kan ik het niet weergeven. Wat mij veel meer boeit, zijn juist de niet direct waarneembare lagen achter en onder die zichtbare wereld, die we niet kunnen zien, maar vaak wél kunnen aanvoelen. Hoe verbeeld je juist die veel minder concrete gedachtes, dromen, gevoelens en emoties? Het verbeelden van die niet materiële wereld, dát is mijn grootste passie en uitdaging. Met mijn illustraties kan ik zo een nieuwe dimensie aan een tekst toevoegen.

Bij het maken van mijn illustraties maak ik gebruik van veel verschillende technieken: tekenen, schilderen, collage en fotografie, geënsceneerde fotografie of een vermenging van deze technieken.

Naast mijn werk als illustrator zet ik ook, samen met een collega fotografe, met enige regelmaat interactieve fotoprojecten op. Bij deze fotoprojecten worden bezoekers deelnemer aan het project en zorgen zo zelf mee voor het totaalbeeld van het project. Verbinding is daarbij vaak een thema.

Behalve eigenaar van Blauwe Dame ben ik ook kunstdocent in de bovenbouw van het havo en vwo en soms gastdocent bij hbo kunstopleidingen. Meer informatie hierover kun je vinden op mijn Linkedin pagina.